Нешто о нама

људи који су језгро чачкалице

ЧАЧКАЛИЦА

Удружење грађана

Чачкалица је основана 2020. године, од стране двојице ентузијаста којима су се прикључили људи који су препознали наш приступ. Наш циљ је да документујемо што више прича, објеката, археолошких налаза, предања, сачуваних или скоро изгубљених натписа, манастира, цркава. Трудимо се да приче лично истражимо и да будемо на лицу места, да пипнемо и чачнемо. 

Панајот
Марко

МАРКО ХУБЕР

идеја, реализација, монтажа

Маре је мотор нашег тима великог капацитета. Смишља емисије и теме, истражује, усаглашава и пакује материјал који после монтира у готове емисије. Нада се да ће друге подстаћи да размишљају својом главом.

НЕНАД ПАНАЈОТОВИЋ

ОРГАНИЗАЦИЈА И МАРКЕТИНГ

Ненад је неуморан организатор, педантан, војнички способан и прецизан, води рачуна о нашим авантурама, безбедности и труди се да нас промовише. Без њега Чачкалица не би имала енергије за рад. Он је суштински чвориште екипе што се комуникација тиче.

Панајот
Алекса

АЛЕКСА ДАБИЋ

СНИМАЊЕ

Алекса нам даје крила у буквалном смислу јер снима и из ваздуха, са земље и под водом. Он је и наш једногласно изабрани Председник, јер на младима свет остаје, Труди да пратимо трендове и да радимо са квалитетном техником.

АЛЕКСАНДАР МИТИЋ

Историја

Аца је наш стручни сарадник, који својим богатим историјским знањем даје праве савете и решава загонетке са којима се сусрећемо. Он је истовремено и аутор књига које расветљавају нашу прошлост и уредник зборника Огњило.

Митке
Јелена

ЈЕЛЕНА МАЛЕШЕВИЋ

АРХЕОЛОГИЈА 

Јелена је стручни сарадник Чачкалице, археолог, радила је на ископавању многих локалитета са професором Ђорђем Јанковићем и Светозаром Станковићем. Она је и позната модна креаторка, цењена у свету, са веома успешним колекцијама. Оно што њене креације чини посебним је веза са праисторијом, са баштином цивилизација са овог поднебља укомпонованих у модерну форму. У Чачкалици Јелена ће нам давати везу са прохујалим цивилизацијама а можда и са некима које ће тек доћи.

Удружење Грађана

УГ Чачкалица се бави остваривањем циљева у области промоције и одржања традиције, културе, историје, туризма, спорта, рекреације, као и промоције и заштите природних богатстава и животне средине.