Чачкалица књиге 

Набавком ових књига помажете и рад нашег канала.
Књиге поручите слањем маила на knjige.cackalica@gmail.com.
У поруци наведите коју књигу поручујете и ваше податке:
Име и презиме, адресу и телефон.

Кратки водич кроз праисторију Срба

Огњило 1

Ова књига се може бесплатно преузети са сајта https://pametnik.rs/knjige/vodic-kroz-praistoriju-srba , а такође је штампана и као део новог издања књиге Српски поглед на свет, Александра Шаргића. Уколико ипак желите да имате ову књигу штампану комплетно у боји, можете се пријавити преко наше електронске адресе.

Књига се штампа само по наруџби! Штампаће се крајем септембра и ко то тада наручи може да очекује књигу до средине октобра. Кратки водич има 54 стране, А4 формата, мек повез, штампа скроз у боји.

Цена Кратког водича је 800 динара + трошкови доставе.

Зборник ОГЊИЛО

Огњило 2

Пред вама је други број зборника ОГЊИЛО који се бави српском историјом, археологијом, језиком, религијом, традицијом и културом. Огњило излази у сарадњи са удружењем грађана ЧАЧКАЛИЦА. Тема овог броја су СИМБОЛИ и ЗНАМЕЊА. Зборник има 212 страна и у њему се налазе 14 радова. Огњило је један од назива за оцило, гвоздени предмет савијен у облику потковице којим се креше о кремен да би се изазвале варнице и пренеле на труд. Сматрамо да овај Зборник треба да покрене „ватру“ знања и истраживања. Зборник Огњило излази два пута годишње, о Митровдану и о Ђурђевдану.

И даље се може набавити и први број Огњила по цени од 900 динара.

17 x 24 cm, 212 страна, меки повез.

Цена зборника је 1.000 динара + трошкови доставе.

Праисторија Срба

Праисторија Срба

Књига Александра Митића и Александра Шаргића

„Праисторија Срба“ је уџбеник за српско народно образовање. Написан је тако да буде разумљив средњошколским и вишим узрастима. Разлог писања јесте попуњавање трагичног недостатка у нашем образовању које Србе третира као народ који се случајно у варварским кретањима кроз Европу појављује на историјској позорници.   

20x29 cm, тврд повез, 216 страна

Цена књиге је 1.500 динара + трошкови доставе.

Јавни зборови Србомаћедонаца и Старосрба

Јавни зборови

РЕПРИНТ КЊИГЕ ИЗ 1885. У ИЗДАЊУ УГ „ЧАЧКАЛИЦА“
Приређивачи: Александар Митић, Срђан Јовић и Милан Николајевић

Процес ослобођења Балкана од Османлија током 19. века донео је и великобугарски пројекат. Народни прваци Старе Србије и Маћедоније су 1885. године организовали јавне зборове на којима су европској јавности исказали своју националну припадност и отпор велокобугарској асимилацији. Ова књига, која верно бележи њихова излагања, чекала је скоро век и по да угледа светлост дана.

14x21 cm, меки повез, 168 страна, прилог мапа већег формата

Цена књиге је 800 динара + трошкови доставе.

Срби у Грчкој

Није било Сеобе

Прва књига Александра Митића

О присуству нашег народа на простору савремене Грчке мало се зна и већина историчара ћути о томе. Ово је прва студија која упознаје читаоца са размерама хеленизације Срба на територији савремене Грчке. 

14x21 cm, мек повез, 290 страна

Цена књиге је 1.000 динара + трошкови доставе.

Срби - Готи - Словени и њихова прапостојбина – Ново читање и тумачење извора

Срби Готи Словени

Нова књига Александра Митића

Александар Митић српски историчар аутохтонистичке школе у овој књизи прикупља огромну историјску грађу, и све те изворе, доступне и мање доступне он тумачи на нов начин. Он доказује да су Готи исто што и Гети и да они нису германски народ него трачко-скитски и да су самим тим наши преци. 

14x21 cm, тврд повез, 332 стране

Цена књиге је 1.200 динара + трошкови доставе.

Није било сеобе Срба на Балкан

Није било Сеобе

Књига Александра Митића и Александра Шаргића

Не постоји ниједан аутентичан извор за досељавање Срба на Балкан у 6. и 7. веку. У књизи су детаљно обрађени историјски извори и на научни начин се преиспитују званичне теорије  

14x21 cm, тврд повез, 330 страна

Цена књиге је 1.200 динара + трошкови доставе.

КО СМО МИ

УГ Чачкалица се бави остваривањем циљева у области промоције и одржања традиције, културе, историје, туризма, спорта, рекреације, као и промоције и заштите природних богатстава и животне средине.